De zomer van sc Heerenveen is nu al geslaagd

Foto: VfL Wolfsburg homepage

Foto: VfL Wolfsburg homepage

KATSJINNNGG!
Heerenveen en spitsen, het blijkt een combinatie die miljoenen waard is. Zoals we onlangs al schreven in de krant en op deze blog, zou Bas Dost naar VfL Wolfsburg gaan. Dat het vrijdag definitief werd, kan dus voor niemand nog een verrassing zijn geweest. Nee, dat was dus ook niet echt nieuws. Dat hoefden we dan ook gisteren niet te melden in de krant. Beter is dan om de achtergrond te belichten. Dat is krantenjournalistiek nieuwe stijl, want op internet heeft iedereen dat nieuws immers al lang gelezen.

En wat is dan die achtergrond van het verkopen van Dost door Heerenveen? Inderdaad. Winstbejag. En waarom ook niet? Ook in het Abe Lenstra-stadion moet de schoorsteen roken. Wie volgens Duitse bronnen 9 miljoen kan krijgen voor Dost, zou gek zijn om hem niet te verkopen. Elke supporter die nog meent dat je in zo’n geval een speler aan zijn contract moet houden, leeft in een andere tijd. Is dat harde taal? Nee. Duidelijke taal. En een kwestie van logisch redeneren.

Heerenveen verdient immers aan spitsen: Huntelaar ging voor 9 miljoen euro naar Ajax, Samaras voor 7,5 miljoen naar Manchester City en Sulejmani voor 16 miljoen naar Ajax. BAM!
En nu dus Dost voor 9 miljoen naar de nummer 8 van de Bundesliga. Tja vrienden, zo werkt dat in de voetballerij. Natuurlijk moeten de Friezen nog even een bedragje aftikken aan Heracles Almelo. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Want bij doorverkoop van bijvoorbeeld Huntelaar door Ajax aan Real Madrid, verdiende Heerenveen zelf ook een paar miljoen.

Met andere woorden: feest in Heerenveen. Dost weg, de portemonnee gevuld. En dat is fijn in tijden waarin ook het ooit zo financieel solide Heerenveen het lastiger heeft dan gehoopt.
De transfermarkt moet nog écht los komen, maar Heerenveen heeft de belangrijkste slag nu al geslagen.

Vorig jaar hield voorzitter Robert Veenstra zijn poot stijf toen Ajax Dost wilde hebben. En nu krijgt Heerenveen vele miljoenen meer. Conclusie: Goed gedaan.

Lees hier ook mijn artikel in het Friesch Dagblad

Advertenties

Over Gerard Bos

Sportjournalist Friesch Dagblad www.desportjournalist.nl Twitter: @GerardBos

Geplaatst op 2 juni 2012, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: