Harkemase Boys mag mijn ongelijk bewijzen

Een veelgehoorde opmerking in Friesland: zaterdagvoetbal is beter dan zondagvoetbal, althans in de top. Voorafgaand aan dit jaar zeiden we dan ook: komend seizoen zijn er vast twee topklassers op zaterdag (Harkemase Boys en ONS Sneek).

En de zondag dan? Nou, daar waren onze verwachtingen toch iets lager. Meedoen in de hoofdklasse, dat zou al heel wat zijn voor de Friese clubs. Een terugkeer van Joure en FVC daarin zou bijvoorbeeld mooi zijn. En Sneek Wit Zwart? Handhaving, realistisch doel, dachten wij afgelopen jaar. Maar een Friese topklasser op zondag? Welnee, zeg. Leuk, maar niet realistisch.

Zie daar: het is eind mei en wat kunnen we concluderen? SWZ Boso Sneek – bah, sponsornaam – is een mooie, doch verrassende hoofdklassekampioen geworden op zondag, ONS Sneek (volgend seizoen ook met die verachtelijke sponsornaam) greep juist verrassenderwijs naast de prijzen.

Dit was al bekend, I know. Maar de nieuwste ontwikkeling geeft te denken: die van Harkemase Boys. Lang leek ze misschien het vege lijf te redden in de zaterdagtopklasse. Uiteindelijk werd het nacompetitie. Wie daarin de eerste wedstrijd zo beschamend slecht speelt dat er zowel in de eerste als in de laatste vijf minuten nog twee tegengoals worden weggegeven, kan handhaving vergeten.

Spelers die weggaan leken dat extra stapje niet meer te kunnen cq willen zetten (uitzonderingen als René van der Weij daargelaten), spelers die bleven maakten zich na afloop boos. Het verdeelde Harkemaster team gaat echter die 0-4 nederlaag tegen Kozakken Boys komende zaterdag niet meer goed maken.

Dat voorspel ik.

Maar goed, ik had óók voorspeld dat er komend seizoen twee Friese zaterdagtopklassers zouden zijn en geen enkele op zondag. Aan Harkemase Boys zaterdag de gelegenheid om mijn ongelijk met betrekking tot mijn nieuwe voorspelling te bewijzen, zoals Sneek Wit Zwart dat dit seizoen ook al deed.

We zullen zien.

Over Gerard Bos

Sportjournalist Friesch Dagblad www.desportjournalist.nl Twitter: @GerardBos

Geplaatst op 31 mei 2012, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: