1 april en sport: De geslaagde grap van vorig jaar (deel 2)

Eerder deze week kon u het eerste deel lezen van het tweeluik ‘1 april en sport’. Er zijn vele verhalen over te vertellen. Niet alleen over een mislukte poging om een 1 aprilgrap te laten slagen, maar ook over succesvolle grappen. Voorbeelden zijn er te over in de sportwereld, maar eentje waar we als medium zelf bij betrokken (lees: slachtoffer van) waren, stamt van afgelopen jaar.

Bij deze: ‘1 april en sport’, deel 2.

Afgelopen seizoen stond op deze eerste dag van april  – toen een vrijdag – een competitiduel in de Jupiler League gepland tussen Veendam en SC Cambuur. Omdat ik als verslaggever naar die wedstrijd toe moest, begon ik – zoals altijd – eerder die week ook al het nieuws rond Veendam specifiek te volgen. En dus ontging het me niet dat trainer Joop Gall (inmiddels exit bij nieuwe club Go Ahead Eagles) sprak over veel geblesseerden. Er waren nogal wat spelers die niet fit uit de voorgaande wedstrijd waren gekomen. Zei hij.

En, zo liet de chef mij gedurende die week opeens weten, Gall was van plan om de voor dat seizoen gestopte oud-verdediger Gerard Wiekens op te laten draven. De assistent-trainer zou immers zomaar de schoenen aan kunnen trekken en hopsa, het veld in. Checken of dat wel regeltechnisch in de haak was, strandde in een wirwar van reglementen. En dus concludeerden we: het zal wel en maakt ook niet zozeer uit, omdat onze focus op Cambuur lag. Wel kwam het voorbij in een zinnetje in het voorverhaal in de krant.

AI. Jep, wij maakten er – hoe klein ook – melding van. Dus dan moet je ook toegeven dat je het slachtoffer van een 1 aprilgrap bent geweest. Dom, dom, dom. Beetje meer uitzoeken en dan hadden we het heus kunnen vermijden. Maar credits voor Gall. Diverse media, verdeeld over het hele land, gingen voor de bijl. We kwamen erachter toen we in het begin van de avond de opstelling in de smiezen kregen. Te laat dus.

En Wiekens? Die zat bij de aftrap gewoon als assistent-trainer op de bank naast Gall. Ze oogden vrolijk, lachten een paar keer en de een sloeg de ander op de schouders. Driemaal raden waarom.

Advertenties

Over Gerard Bos

Sportjournalist Friesch Dagblad www.desportjournalist.nl Twitter: @GerardBos

Geplaatst op 1 april 2012, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: