1 april en sport: De mislukte grap van deze week (deel 1)

Zondag is het 1 april. Lachen, gieren, brullen. De sportwereld leent zich ook voor het uithalen van grappen. En dus is het bij ons op de sportredactie de hele week alarmfase één. We zijn meer paranoia dan ooit. Argwaan viert hoogtij. ‘Check, dubbelcheck’ wordt ‘check, dubbelcheck en driedubbelcheck’. Ook deze week waren er weer initiatieven om ons voor een 1 april-karretje te spannen. De komende dagen een overzicht! DEEL 1: De mislukte 1-aprilgrap van deze week.

Zaterdag gaat  het WK ijshockey voor landenteams onder 18 jaar van start in Heerenveen. Hartstikke leuk. Zelfs Zuid-Korea doet mee. Die spelen zondag 1 april ook een wedstrijd. U voelt ‘m misschien al aankomen…

Terug naar afgelopen zondag:
Terwijl wij ons ’s middags op de burelen verzamelen om de maandagsportbijlage in elkaar te knutselen, schreeuwt mijn iPhone om aandacht. Een whatsapp-bericht: de organisatie van het WK onder 18 meldt dat ‘volgende week zondag’ (dus niet 1 april noemen, leuk geprobeerd) bij het duel van Zuid-Korea ook Guus Hiddink als toeschouwer aanwezig zal zijn.

De eerste gedachte: leuk, logisch ook. Hiddink heeft immers wel wat met Heerenveen en Hiddink is cultfiguur in Zuid-Korea. Eén en één is twee. Maar één is ook het cijfer dat ik zie als ik het wil noteren in de sportagenda. DING DONG. De chef en ik schudden het hoofd… 1 aprilgrapje, vermoeden we…

De organisatie is vervolgens zo sportief om, na een whatsapp-berichtje mijnerzijds, toe te geven dat het inderdaad om een 1 aprilgrap gaat. Betrapt! Leuk geprobeerd, maar geen prijs. Overigens hoor ik vervolgens dat de collega’s van Omrop Fryslân al wilden bellen voor een item hierover. Die zijn door de organisatie vervolgens ook maar even ingelicht dat het om een grap gaat, krijg ik te horen.

Morgen, deel 2: De (helaas voor ons) geslaagde 1-april sportgrap van vorig jaar

Advertenties

Over Gerard Bos

Sportjournalist Friesch Dagblad www.desportjournalist.nl Twitter: @GerardBos

Geplaatst op 29 maart 2012, in Friesch Dagblad, IJshockey (NHL). Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Ja, het was goed bedacht, mevrouw!

    Deel 2 laat op zich wachten. Drukte alom! Nog even geduld lezers!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: