Zomertijd, wintertijd en vergeetachtige spelers

Toen Cambuur-verdediger Wout Droste afgelopen najaar een van de drie  spelers was die een fout maakte met de wintertijd, voorspelde hij het al toen-ie ons als Friese media na afloop van het uitduel met Sparta te woord stond: ,,Heel stom, had niet mogen gebeuren. Dit zullen mensen zich nog wel eens herinneren.” Welnu, dat klopt. Bijvoorbeeld op een dag als vandaag, hoewel het dit keer om zomertijd gaat.

Allemaal het klokje een uur vooruit gezet? Keurig! Zomertijd kan voor merkwaardige taferelen zorgen. Ook ik had wel eens teamgenoten bij mijn ouwe cluppie die zich vergisten in de tijd. En wat kreeg je dan: inderdaad, te laat op het voetbalveld.
Het gebeurt zelfs nu nog wel eens in het amateurvoetbal.
Het gebeurt, ondanks dat allerlei telefoons en computers uit zichzelf al rekening houden met zomertijd.
Het gebeurt ook wel eens met wintertijd.
En ja, zelfs in het profvoetbal.

Want nu we de klok weer een uurtje hebben gezet, moet ik even denken aan afgelopen najaar, toen de wintertijd in ging. En drie spelers van SC Cambuur zich ernstig vergisten…

Weet u het nog?

Vertel ik hiermee iets nieuws? Neen. Maar – sorry heren – nog even een resumé:

Droste en ook Melvin de Leeuw en Charles Dissels gaven het na afloop van nederlaag van destijds zelf toe. Ze dachten de avond daarvoor alledrie slim te zijn door vóór het slapen de klok op hun telefoons (hun wekker) alvast een uur achteruit te zetten. Tja, de telefoon deed dat vervolgens midden in de nacht zelf ook. Dus dachten zij de volgende ochtend dat het een uur vroeger was. Immers, op hun klokjes was het niet een uur, maar twee uur vroeger dan de avond ervoor.

Toen de selectie van Cambuur zich om negen uur ’s ochtends moest melden op het stadion, dachten de heren De Leeuw en Droste in hun woning te Leeuwarden nog dat het acht uur was. Totdat linksback Jonathan Vosselman zich telefonisch bij Droste meldde met de vraag waar ze bleven. Ai…

De drie werden die dag bestraft met een plaats op de reservebank.

Wij journalisten vroegen ons af waarom, we wisten de reden ook niet. Pas na de wedstrijd zou het ons verteld worden, aldus trainer Alfons Arts. Ondertussen werd er druk gespeculeerd op de perstribune in Rotterdam, staken wilde geruchten de kop op via Twitter.

Maar de ware reden, daar hadden we niet bij stilgestaan. Totdat Droste na het verlies in Rotterdam in de catacomben namens de spelers zelf de reden gaf. En ze trokken het boetekleed aan. ,,Schande”, was het woord dat de rechtsback gebruikte.

SC Cambuur hoeft vandaag niet te voetballen. Maar anders waren Droste, De Leeuw en Dissels waarschijnlijk als allereerste op het stadion geweest. Geloof mij maar. Ook in voetballand stoot een ezel zich namelijk vast niet tweemaal aan dezelfde steen klok.
Foutje, bedankt.

Advertenties

Over Gerard Bos

Sportjournalist Friesch Dagblad www.desportjournalist.nl Twitter: @GerardBos

Geplaatst op 25 maart 2012, in Uncategorized. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: