Volleybalsters uit Sneek als voorbeeld

Play-offs in de sport: ben je ervoor of ertegen? Voor wie het interesseert: ik behoor tot de voorstanders. Mede dankzij de volleybalvrouwen van VC Sneek. Dames, bedankt! Natuurlijk, de stand liegt nooit. Wie, in welke sport dan ook, na een x-aantal wedstrijden bovenaan staat, is de beste. Maar de beste wordt nu eenmaal niet altijd kampioen (zie menig EK of WK voetbal); dat is ook het mooie spannende van sport. Verrassingen, onverwachte wendingen…

Even terug naar de vrouwen uit Sneek. ‘De meeste dromen zijn bedrog’, zong Marco Borsato ooit. Inderdaad, de mééste. Maar niet allemaal. De Friese volleybalsters werden vijfde in de competitie, Alterno uit Apeldoorn eerste. En toch won Sneek deze week in de halve finale om de landstitel. Ik was erbij en zag een wedstrijd vol spanning, vol sfeer, vol sensatie, vol emotie. En volleybalsters die voor een stunt zorgden.

Onterecht? Of alleen maar onverwacht en ongelooflijk? Dat laatste zeker. Play-offs zorgen voor extra spanning, hebben een toegevoegde waarde voor publiek, sponsoren en zelfs voor sporters, wiens competitie een extra element heeft gekregen.

Natuurlijk zullen ze daar in Apeldoorn anders over denken, net als bijvoorbeeld Cambuur, Go Ahead Eagles en FC Zwolle de afgelopen jaren in de play-offs in de Jupiler League.

De volleybalsters van VC Sneek bewezen woensdag maar weer eens hoe attractief het play-offsysteem kan zijn. Zondag beginnen ze hun strijd in de finale. Toevallig was Cambuur-aanvoerder Sandor van der Heide woensdagavond ook aanwezig. En de basketballers van Lasaulec Aris uit Leeuwarden. Konden ze meteen zien hoe je dat doet, als outsider de finale van de play-offs bereiken. Heren, goed opgelet?

Heerlijk, play-offs. Al is het maar omdat het voor journalisten mooie verhalen oplevert.
Ook zo’n fan?

Advertenties

Over Gerard Bos

Sportjournalist Friesch Dagblad www.desportjournalist.nl Twitter: @GerardBos

Geplaatst op 23 maart 2012, in Volleybal en getagd als , , , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Leuk idee, maar voor Eredivisie niet. Wedstrijdschema is al vol genoeg, beter afschaffen.
    Stel dat door play-offs 2 ploegen die voor de verandering een goed seizoen draaien , zeg voor de grap RKC en Heracles, die zouden het seizoen daarop Nederland vertegenwoordigen in Europa. Kans is groot dat ze er zeer snel uitliggen, met alle gevolgen voor de Coefficiënten lijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: